Er det svært at låne penge?

Det korte svar er: Nej, hvis du har økonomien i orden.

Som dansker er der mange muligheder for at låne penge, hvis økonomien er stram, men det kræver at økonomien er i orden. Er den ikke det, så er det stort set umuligt at låne penge.

I Danmark kan man blandt andet låne i banker, lånekasser, realkreditinstitutter, online på internettet, over SMS og 117 andre muligheder. Man kan sågar låne rentefrit til sin mobiltelefon hos de fleste mobiludbydere, hvis man ikke har alle pengene til f.eks. den nye iPhone 5.

Hvis du kontakter din egen bank, så kan de hurtigt ud fra din økonomi se, om de er villige til at låne dig penge. Er de ikke det, så skal du typisk finde en mulighed på internettet. Her er der mange forskellige udbydere, men der er også større faldgrupper og potentielt dyrere udgifter. Derfor er det vigtigt at man sætter sig godt ind i betingelserne, inden man sætter underskriften på kontrakten.

Det anbefales også at man undersøge nogle forskellige muligheder, så man ikke ender med at tegne et lån, som er væsentligt dyrere end andre muligheder på markedet.

I Danmark findes der flere forskellige af disse online låneudbydere. Èn af de største er Ikano Bank, som blandt andet står bag Pengeautomaten, som har eksisteret i mange år, men som sagt så anbefales det, at man undersøger flere forskellige muligheder, inden man låner online.

Vi håber, at vi har hjulpet dig lidt på rette vej.

Dette indlæg blev udgivet i Privatøkonomi, Spar penge. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar