Spar penge på nye kontorlokaler

En stor udgiftspost for en selvstændig erhvervsdrivende, er deres kontorlokaler. Sammen med personaleomkostningerne, så bærer lejeomkostningerne den største post i budgettet. Derfor er der selvsagt også mange penge at spare, hvis man finder nogle billigere kontorlokaler.

Råd nummer 1: Spar penge på beliggenheden
Hvis man holder til i centrum af København, så er der mange tusinde kroner at spare, hvis man flytter til yderområderne i byen. Ofte kan bare et par kilometer i den ene eller anden retning, betyde en reducering i lejeudgiften på mange tusinde kroner om måneden! Da København er vel disponeret for offentlig transport, så vil det end ikke forringe mulighederne for kundebesøg og anden tilgang og afgang fra firmaet.

Råd nummer 2. Du betaler for kvadratmeterne
Når bor til leje i kontorlokaler, så betaler man for de kvadratmeter man har til rådighed. Så hvis man har for store lokaler i forhold til antallet af medarbejdere, eller hvis man planlægger at skære ned de kommende år, så er der mange penge at spare ved at flytte i nye og mindre lokaler. Ofte er der også stor forskel på, hvordan lokalerne er indrettet, så måske kan man godt nøjes med mindre lokaler, hvis det er bedre indrettet. Få eventuelt hjælp af en indretningsarkitekt til, hvordan I kan indrette jeres bedre og smartere.

Råd nummer 3. Lav jeres forarbejde godt nok
Gang på gang ser vi virksomheder som flytter i nye lokaler, uden at have tænkt det hele ordentlig igennem. Det er dyrt at skifte til nye lokaler, så man kan ligeså gøre forarbejdet godt nok, så man er mere sikker på, at man kan blive boende i mange år fremover. Hvis man er en større virksomhed, så bør man hyre en erhvervsmægler til at hjælpe med at finde de rette lokaler. De har ekspertisen, den gode erfaring og ikke mindst kartoteket med de bedste lejemål. Erhvervsmæglere findes over hele landet, men et eksempel er disse, der blandt andet har kontorlokaler i København og omegn:
http://www.lintrupnorgart.dk/kontoremner/

Er man en mindre virksomhed, så kan man f.eks. besøge Amino, som også har et kartotek af lejemål, dog primært myntet på mindre virksomheder, der ikke har de samme høje krav.

Dette indlæg blev udgivet i Spar penge og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar